maanantai 1. kesäkuuta 2015

♥ Kisat 31.5. ♥


Moi! Meillä oli Topin kanssa ensimmäiset viralliset kisat eilen. Vaikka ne olivatkin meillä ihan omalla tallilla, niin olivat silti kunnon kisat. Kisoissa oli kolme luokkaa, 1. 80 tai 90cm, 2. 80 tai 90cm ja 3. 100, 110 tai 120cm. Hypättiin Topin kanssa 2x 80cm ja kisoissa oli tehty sellainen järjestely, että kaksi rataa samassa korkeudessa hyppäävät menevät radat peräkkäin. Kisat meni meidän osalta hyvin, kummastakin radasta 0 virhepistettä. Tosin itseä jäi vähän ärsyttämään väärät laukat ja ristit joten laukanvaihtoja pitää varmaankin alkaa harjoittelemaan!

En ollut itse rakentamassa rataa, koska laitoin Topia valmiiksi, joten en ennen radankävelyä vielä tiennyt mitä tuleman pitää. Kävelin radan "valmentajamme" kanssa ja sainkin hyviä neuvoja rataa varten. Rata oli omasta mielestäni mukavan yksinkertainen, välit olivat pitkiä (paitsi tietysti sarja) ja esteet olivat loogisessa järjestyksessä. Ne eivät myös näyttäneet mitenkään erityisen korkeilta, vaikka luulin niin.



Verkassa Topi oli tahmea ravissa, mutta laukassa sain sen jotenkin liikkumaan. Hyppäsin parikertaa ristikon ja se sujui ihan hyvin. Pystylle Topi tuli aluksi todella laiskasti ja oikein jarrutti ennen sitä. Muut hypyt siihen sujui ihan hyvin. Okserille otin 3 hyppyä joista kaikki onnistui ihan hyvin. Menin sitten odottamaan vuoroani ulos, koska lähdin kolmantena.

Ennen rataa saimme hypätä vielä kolmos esteen ennenkö aloitimme. Ekalle esteelle tultiin hyvin, kakkoselle ensin väärää laukkaa ja sitten ristiä. Kolmoselle taas väärää laukkaa ja vähän pohjaan, mutta puhtaasti yli. Sarjalle tultiin ihan hyvin, mutta välissä tuli epämääräinen jarrutus, koska en huomannut ratsastaa. Topi onneksi nosti jalkojaan, eikä pudottanut. Vitoselle lähti vähän kaukaa, mutta olin yllättävän hyvin mukana, sillä usein jään jälkeen tuollaisissa kohdissa. Okseri hyvin, samoin laukanvaihto seiskalla ja kasilta maaliin onnellisina.

Ratojen välissä sai haukata hetken happea ja aloittaa uudelleen. Ykköselle jälleen hyvin, kakkoselle yritin korjata väärää, mutta en onnistunut. Hyvin yli kolmonen ja väärää laukkaa sarjalle, joka meni kuitenkin hyvin. Sarjan ekalle tosin tultiin vähän kaukaa. Vitosellekin osui paikka paremmin. Kutonen, seiska ja kasi myöskin onnistuneesti yli ja radan päätin hymyssä suin!

Topi sai paljon rapsutuksia ja kehuja. Päästin sen sitten kävelyiden jälkeen laitumelle syömään, koska tänään alkoi laidunkausi♥ Saa nähdä kuinka pyöreä Topsusta tulee tänävuonna!
Kisoista jäi kyllä hyvä fiilis ja oli kyllä super kivaa hypätä! En jännittänytkään niin paljon kuin luulin. Ei muuta kuin uusia kisoja etsimään!




4 kommenttia:

  1. Todella kivan oloinen blogi! Ulkoasu on hieno, varsinkin bannerista tykkään. Teksti on selkeää ja helppolukuista, kuvat hyviä ja tarpeeksi isoja. Matava Blogi!

    VastaaPoista