tiistai 26. toukokuuta 2015

Haastepostaus!


Moikka taas! Mut haastettiin tekemään tällainen postaus ja ajattelin, että miksei! Minut haastoi siis blogi http://kaviolla.blogspot.fi/

Postauksen ohjeet ovat helpot; Vastaa kysymyksiin ja mielellään perustele ja haasta mukaan vähintään kolme hevosblogia! Haasteen voi myös tehdä, vaikka sinua ei haastettaisi. Kun olet tehnyt postauksen, voit linkata sen alkuperäisen postauksen kommenttikenttään.(http://kavioilla.blogspot.fi/2015/05/haaste-hevosbloggaajille.html
Voit myös linkata tähän postaukseen, menen lueskelemaan niitä sitten.

Ei muuta kun osallistumaan!


1. Hevoset vai ponit?

Sanoisin kyllä, että hevoset. Ponit ovat joskus vähän itsepäisiä ja "ponimaisia", tiedätte kyllä. Itse olen myös ratsastanut enemmän hevosilla. Isot ponitkin ovat kyllä suurimmaksi osaksi ihan kivoja! Mutta, koska itselläni on parempia kokemuksia hevosista, niin ne.

2. Kenttä vai maneesi? 

Nyt tämän maneesilla olon jälkeen voin todellakin sanoa, että maneesi! Sateella on todella ihanaa, kun ei tarvitse itseään litimäräksi kastella ja kesälläkin maneesiin pääsee suoraa auringonpaistetta ja ötököitä karkuun. Tosin hyvillä ilmoilla kenttäkin on mukava, mutta se on myös ikävän pölyinen välillä.

3. Koulu, esteet vai maasto?

On todella hankala valita koulun ja esteiden väliltä. Tykkään mennä koulua, koska en ehkä ole mikään kaikista huimapäisin ihminen, mutta toisaalta hyppäänkin ja haluaisin kisata esteitä. Joten valitsen sekä koulun, että esteet. Maastoilussakaan ei mitään vikaa ole!

4. Raippa vai kannukset?

Tällähetkellä sanoisin raippa, koska en ole kannuksia kokeillut (ikinä :o). Mutta nyt olisi suunnitelmissa Topilla kannuksia kokeilla ja katsoa, että liikkuisiko paremmin. Mielipide saattaa muuttua sen jälkeen, mutta raippa.

5. Suojat vai pintelit?

Suojat ehdottomasti! En tykkää pinteleiden laitosta ja olen aika huono siinä. Jestas jos pitäisi kokoajan pinteleitä käyttää!

6. Lyhyt vai pitkä raippa?

Pitkä raippa, ainakin laiskemmilla hevosilla. Se on paljon käytännöllisempi, koska ei tarvitse muuttaa ohjastuntumaa jos pitää huomauttaa vauhdista. Toisaalta lyhyt raippa on kätevämpi esteillä, mutta olen myös pidemmälläkin raipalla hypännyt.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?

Kannatan laumassa tarhaamista, tai ainakin 2 hevosta samassa. Toisaalta se on kyllä hankalaa, jos toinen hevonen on aina tulossa portista samaan aikaan. Se on kuitenkin hevosille mukavampi vaihtoehto, joten kannatan sitä.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?

Yksityistalli. Mielestäni hevosen vuokraus/ylläpito/omistaminen opettaa kuitenkin enemmän kuin ratsastuskoulu. Tietysti aina alkeet yms. pitää käydä ratsastuskoulussa, mutta kyllä olen itsekin huomannut, että vuokraponien ja oman kanssa on oppinut enemmän mm. valmennuksissa. Ja yksityistalleilla on yleensä myös kivaa porukkaa. Tosin puitteet harrastamiseen ei aina ole niin hyvät.


9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?

Oma hevonen, vaikka ylläpito maksaakin paljon. Vuokrahevosten kanssa tekemisiä kuitenkin rajoitetaan aika paljon ja onhan se oma nyt ihana, kun saa kuitenkin itse päättää sen hevosen asioista ja tehdä mitä haluaa. Vuokrahevosissakin on hyviä puolia, kuten se raha, sekä se, että niiden kanssa voi käytännössä kehittyä yhtä paljon jos löytää kivan hevosen ja omistajan, sekä pääsee valmentautumaan. Tämän ikäiset eivät tosin löydä oikein vuokrahevosia, vaikka haluaisikin.

10. Lempihevonen?

Tämä on aika helppo ja voittekin sen arvata. No Topi tietysti♥ Yleensähän se nyt on se oma hevonen, joka on lemppari. Vaikka on tässä elämän aikana muitakin lempihevosia ollut, mutta Topin kanssa olen oikeasti oppinut eniten!




Haastan nämä blogit:

http://birkenhofsylvia.blogspot.fi/



4 kommenttia:

  1. Tosi kivan oloinen haaste! Olisin kuule tehnyt taatusti jos olisit haastanu mut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :) Ja voithan sä sen tehdä vaikkei sua haastettukkaan ;)

      Poista
  2. Saa nyt nähdä teenkö tän :D

    VastaaPoista