keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Itsenäistä puomitreeniä



Moi! Sunnuntaina olin kaverini kanssa tallilla ja se tarkoitti sitä, että sain vihdoin kuvaajan. Ensilumi oli satanut perjantaina, joten pakkohan muutama yhteiskuvakin oli ottaa. Topilla ei ole vielä tilsakumeja eikä hokkeja ja sille jäi aika pahat tilsat kavioihin, vaikka oltiin vain ihan tallin vieressä kuvaamassa. Otin niitä kuitenkin pariin kertaan pois ja ne lähtikin ihan hyvin!




Kuvailun jälkeen siirryttiin maneesin puolelle. Annoin kaverini ratsastaa Topilla ensin, ennenkö itse aloin hommiin. Tarkoitus olisi ollut hypätä, koska hyppytaukoa on taas vähän kertynyt, mutta maneesissa oli lopulta senverran porukkaa, että tyydyin kolmeen maapuomiin ja kavalettiin.

Ravailin aluksi ihan vaan ympäri kenttää ja sitten aloin tulemaan puomeja. Puomien välit olivat vähän pitkät että Topin piti venyä kunnolla. Yritin myös saada sen käyttämään selkäänsä puomeilla. Se sujui ihan hyvin, parikertaa askeleet ei ihan sopineet puomeille, mutta kuitenkin loppujenlopuksi onnistuttiin.




Aloin ottamaan aina puomien jälkeen laukannoston ja laukkaa toisenpuolen ja sitten taas ravissa puomeille. Topi oli hyvin kuulolla, vaikka meinaskin vähän juosta laukan jälkeen.. Nyt se kuitenkin askelsi puomeilla hyvin, koska en joutunut kauheasti pyytämään kohti puomeja, vaan ennemminkin hidastamaan.

Lopuksi otin vielä pientä kavalettia laukassa ympyrällä. Aluksi ei meinannut millään paikka osua, kun en ratsastanut kunnolla, mutta kyllä se loppujenlopuksi alkoi sujua ihan hyvin ja Topikin alkoi myödätä. Menin molempiin suuntiin ja lopetin sitten hyviin pätkiin. Topi oli oikein mukava ratsastaa myös loppuraveissa, vaikka vauhtia meinasikin löytyä vähän liikaa.
Saatte ratsastuksesta lyhyen videokoosteen. Pahoittelen epätarkkaa videota, kamerani tarkennus on rikki..





Tänään olinkin sitten meidän perus estetunnilla Topilla. Mentiin vain yhtä estettä, jonka edessä oli puomi. Se oli Topille hyvää jumppaa ja se selvästi nautti päästä "tauon" jälkeen hyppäämään, sillä se oli tosi hyvä! Nyt meillä sujui jopa vasempaan kierrokseen paremmin kuin oikealle. Hyppäsin perus kolmipalalla ja Topi laukkasi koko ajan pyöreänä, eikä selässä tarvinnut tehdä mitään ihmeellistä♥ Super poni! Este oli korkeimmillaan 80cm. Lopuksi mentiin vielä ympyrällä harjoitusravia pienentäen ja suurentaen ympyrää ja siinä myös laukannostoja. Se sujui myös todella hyvin! Topi yllätti mut täysin olemalla super kiva, vaikka ei ollakaan nyt hypätty. Ensviikon sunnuntaina olis sit luvassa taas Mikko Mäentaustan valmennus, saa nähdä mitä siitä tulee!

Enspostaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti