maanantai 17. elokuuta 2015

Harkkakisat 15.8.


Kylläpä näitä kisapostauksia nyt tulee...


Moi! Oltiin Niihaman harkkakisoissa lauantaina 15.8. joten tämä postaus on, yllätysyllätys, sieltä. Varmaan viime kisapostauksesta muistattekin, että kaaduttiin Topin kanssa viime kisoissa, mutta sain onneksi itseni kerättyä ja päästiin näihinkin kisoihin osallistumaan. Oli kuitenkin just hyvät kisat ja sopivan lähellä hyvissä puitteissa. Mentiin sitten sinne hyppäämään vähän pienempiä luokkia, jotta saadaan itsevarmuus takaisin. Hypättiin siis luokka 2, 40-50cm arv. A.0.0 ja luokka 3, 60-70cm arv. 367.1.

Verkkasin ennen meidän ekan luokan radankävelyä jo vähän, koska lähdin neljäntenä siinä luokassa. Topi tuntui ihan hyvältä, vähän laiskalta ja huonommalta kuin edellisenä päivänä, mutta silloin se olikin ollut super :D Treenasin samoja juttuja kuin edellisenä päivänä, jolloin hyppäsimme vähän myös. Ollaan huomattu, että Topi on parempi kisoissa, jos sillä hyppää vähän myös edellisenä päivänä. Verkkahypyt meni muistaakseni myös ihan hyvin.

Radalle menin sillä fiiliksellä, että "ajattele että hyppäisit kotona" ja se onnistuikin ihan hyvin, en jännittänyt oikeastaan yhtään. Enkä ratsastanut Topia liikaa eteen, jolloin se jää vahvaksi kädelle, vaan ratsastin enemmänkin laukkaa enemmän polkevaksi. Radan alku oli hyvä, paikat osui kohdilleen yms. Vitoselle lähti vähän kaukaa ja Topi ei vaihtanut laukkaa, joten vauhdoin ravin kautta. Kutoselta seiskalle kaarre meni hyvin ja Topsu oli hyvin hallinnassa. Vika lähti kanssa vähän kaukaa, kun poika päätti, että nyt mennään, mutta olin kuitenkin itse hyvin mukana, joten se ei haitannut.



Ennen toista rataa meillä oli vähän aikaa ja käytiin välissä vaan traikulla juomassa, kun kummallakin oli jano. Mentiin sitten käsihevosalueen kautta käppäilemään, jonka jälkeen olikin toisen radan kävely. Siinävaiheessa tajusin, että en ole oikeasti varmaan ikinä hypännyt noin pitkää rataa.. 13 estettä tuntui todella pitkältä ja vaikealta muistaa, mutta onneksi muistin sen kuitenkin hyvin radalla! Toiselle radalle oli myös tullut sarja, pahin vihollisemme....

Verkka meni hyvin, en verkannut kovinkaan paljon.. verkkahypyt onnistu myös hyvin, muutama huono paikka, mutta ei muuta. Radalle lähdin ihan hyvillä mielin ja muistelin vielä rataa pariin kertaan..

Toinen rata alkoi söpöllä pienellä esteellä, joka oli vissiinkin 50cm eli matalampi kun luokan korkeus. 2 ja 3 esteet oli sillä suhteutetulla välillä ja tälläkertaa väli oli parempi ja paikat oli hyvät. Topi myös vaihtoi laukan. Nelosen ja vitosen kaarevassa linjassa oli nyt tiukempi kaarre, mutta se ei tuottanut ongelmia. Kutoselle mentiin vähän lähelle, jonka takia seiskalle väärää laukkaa.. Seiska kuitenkin hyvin ja reippaasti yli :D Sarjan a-osalle vähän pohjaan ja Topi olisi varmasti päässyt sen yhdellä askeleella, mutta päätti kuitenkin mennä kahdella. Siitä alkoikin sitten uusinta ja kuten videostakin varmaan huomaa, en todellakaan ratsastanut aikaa vaan tavoite oli saada hyvä, siisti rata. Topi nyt laukkasi vähän reippaammin, kun se tajusi, että "hei täähän jatkuu vielä!" Uusinta meni tosiaan myös hyvin ja sain Topinkin nyt tulemaan vähän enemmän hallinnassa tohon punaselle eli 12. jolloin välikin oli taas parempi :) Topi oli super♥ (ei sijoituttu enkä tiedä mikä meidän tulos oli)


Tällaista siis tälläketraa, nyt ei varmaan tule ainakaan ihan heti kisapostauksia! Hyvään on hyvä lopettaa (pitää taukoa). Pitäisi oikeasti saada nyt joku kuvaamaan ihan tota sileellä menoakin ettei kokoajan olisi vain esteitä esteitä esteitä täällä blogissa. No, kaippa joskus saan jonkun. Tuolla odottaisi myös yksi haastepostauskin tekijäänsä, katsotaan milloin sen kirjoitan. Mikko Mäentaustan valmennuksetkin on tämän kuun lopussa. Menen tälläkertaa vain kahtena päivänä. Nyt ennen sitä varmaankin treenaillaan vaan ihan normaalisti, saatetaan kokeilla ehkä jotain uutta kuolainta esteille.. Toi pessoa on kuin olympia, eli hidas kuolain.. Topi jää välillä painaan sillä kädelle.. No, katsotaan!
Mitä kuolainta te käytätte hypätessä?

Enspostaukseen!


3 kommenttia:

  1. Me käytetään pelkkää normaalia kolmipalakuolainta :) Ja sinut on haastettu! :) http://lapin-taikaa.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista
  2. Teidän meno näyttää todella siistiltä ja kivalta videon perusteella :) Heppa näytti tasaiselta ja sä osaat ratsastaa sitä! Munkin mielestä tuo rata näyttää todella pitkältä, itse varmaan unohtaisin sen :D

    welif

    VastaaPoista